Hoe maak ik een banner?

Op het internet verschijnt best vaak de vraag: "Hoe maak ik een banner?". Wij gaan dat hier proberen uit te leggen.


Dingen die je nodig hebt:
Om de afbeeldingen ergens op te zetten moet je natuurlijk een doek hebben. Doek kan je het beste kopen op de markt in de buurt of even je familie afbellen of die nog wat hebben liggen. Gemiddelde grootte van een doek is ongeveer 140x90 centimeter. Als je klaar bent met je banner moeten er PVC buizen in dus zorg ervoor dat je de afmetingen iets ruimer neemt. De PVC buizen mogen maar 1.50 meter/150 centimeter zijn vanwege stadionregels. Natuurlijk heb je ook verf nodig , dit kan je kopen bij een verfspecialist in de buurt of een bouwmarkt. Ook heb je je oma nodig of je moeder met een naaimachine om sleuven te maken in het doek tenzij je dit zelf kan natuurlijk. Een biertje tijdens het schilderen is ook geen overbodige luxe.


Uitwerking
Heb je goede tekenkunsten dan kun je je afbeelding meteen op het doek zetten en daarna verven. Heb je geen tekenkunsten dan heb je 4 manieren , of je laat iemand die je kent het tekenen, of je gebruikt een overheadprojector, of je gebruikt een printer, of je tekent een raster.


Raster
Print je afbeelding uit op het formaat van wat je banner later is, doe dit op ruitjespapier. Hierna kun je een schaalverdeling maken, dus hoeveel is 1 cm in het echt op het doek. Daarna teken je overal puntjes op het doek die overkomen met het uitgeprinte plaatje. Nu is het gemakkelijk rekenen en tekenen, hierna kun je schilderen.


Overheadprojector
Projecteer je afbeelding op je doek en overtrekken maar.


De printer
Zorg ervoor dat je in paint je afbeelding op de juiste grootte hebt gezet door het volgende te doen :
Afbeelding ====> kenmerken ====> zorg ervoor dat je de afmetingen goed neerzet bij breedte en hoogte.
Als dat gedaan is moet je je afbeelding over heel dat veld trekken. Dan doe je het volgende :
Bestand ====> pagina-instellingen. Dan krijg je een kader met de volgende dingen , die je als volgt moet invullen :
Formaat : A4 zonder rand , 210x297mm
Bron: Automatisch selecteren
Afdrukstand: Staand of liggend maakt weinig uit
Centreren: Ervoor zorgen dat horizontaal en verticaal allebei niet zijn aangevinkt.
Marges (millimeters): Alles op 0 zetten
That's it , dan kan je de printer het werk laten doen. Niet schrikken als de printer 25 tot 30 pagina's uitprint, want dat is heel normaal.
Dan plak je al je blaadjes aan elkaar en hang het geheel voor een groot raam , daar hang je je doek overheen en overtrekken maar. Let hier wel bij op dat je aan de boven-, rechter- en linkerkant ongeveer 10 cm van het doek wit laat. Aan de zijkanten komen namelijk de sleuven en aan de bovenkant moet het omgezoomt worden.

Copyright Boer zoekt bier 2009